Jonge tandjes!

Gepubliceerd op 22 juli 2022 om 12:00

Hoe houd ik het gebit van mijn kleintje schoon? En die van mij zelf tijdens mijn zwangerschap?              

 

De eerste tanden van je kind breken door tussen de 6 en 8 maanden. Deze melktanden zijn op dat moment erg gevoelig vanwege de dunnere tandglazuur. De voeding is daarom erg belangrijk voor je kind en hun ontwikkeling. Hier wat tips om te zorgen dat je kind zijn/haar mooie tandjes behoudt!

Water

Water is natuurlijk het beste om te drinken, maar niet altijd even lekker. Wil je kind toch graag iets zoets drinken? Geef dit dan tijdens het eten en niet tussendoor zo voorkom je een extra zuuraanval op de tanden!

Eet en drink momenten

Houd 7 eet- en drinkmomenten op één dag. 3 hoofdmaaltijden en maximaal 4 tussendoortjes! Zo creëer je minder vaak een zuur aanval op je tanden.

Drinken

Wen je baby aan het drinken uit een gewone beker zodra hij/zij kan zitten. Voor een gezonde tanden is het het beste om te stoppen met een zuigfles of een tuitbeker bij uiterlijk 9 maanden!

Borstvoeding

Wist je dat moedermelk zo’n 7% aan melksuiker bevat? Daarom is tandenpoetsen ook nodig als je kind nog borstvoeding krijgt.

 

De gezondheid van mijn tanden tijdens mijn zwangerschap.

Misschien wist je het al, misschien hoor je het voor de eerste keer. Hier zijn wat tips en opmerkingen voor het schoon houden van je tanden tijdens je zwangerschap!

Tijdens je zwangerschap veranderen je hormonen hierdoor zijn je tanden vaak gevoeliger en vatbaar voor problemen. Vaak ervaren vrouwen deze symptonen in de tweede of derde maand van hun zwangerschap.

Als je misselijk bent tijdens je zwangerschap, is het belangrijk dat je je tanden minstens een uur na het braken niet poetst. Het kan je tanden beschadigen vanwege dat het zuur in je mond je tandglazuur zachter maakt als je dan gaat poetsen. Je mond spoelen met water of alcoholvrij mondwater met fluoride kan wel. 

Gezond eten is altijd belangrijk.

Vertel je tandarts hoe ver je bent in je zwangerschap. Sommige behandelingen zoals, röntgenfoto’s of medicijnen kun je het best vermijden. Tenzij het echt noodzakelijk is!

Kies voor gezonde snacks tijdens je zwangerschap. Toch zin in een zoete snack? Eet deze dan tijdens je maaltijden. Zo beperk je het risico op tandbederf.

      

Heb je zelf ook tips? Of weet jij een lekkere gezonde snack? Zet dan een reactie in de comments!

SHOP EEN TRANINGSTANDENBORSTEL VAN MUSHIE → €11,95 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.